Connect with Best Verified Coaching in India Find the best Verified coaching institutes in India , personalized to your needs.
For which entrance exam are you preparing? mandatory

Tricky Questions Asked in UPSC Examination with Answers

author
Report Error
Tricky-Questions-Asked-in-IAS-Exam-and-UPSC-Interview-300x300

The interview round comes after clearing the preliminary and mains of UPSC (Union Public Service Commission) IAS exam. But for many it comes with nightmares, it is often said. The commission takes a final decision regarding a candidate’s recruitment. It is popularly known as personality assessment round. The interviewers frame questions in such a manner that the answers may clearly a candidate’s personality and speak volumes about it.

The panel judges a candidate on the basis of his or her promptness in answering the questions. It is to make it clear how he/she will deal with or react to a particular given situation or crisis.

Keep in Mind

This is a unique interview and every sentence, every word a candidate says reflects his or her of outlook or mindset. Be careful with what you say because they may make questions from the answers you would give.

Here is a list of most frequently asked types of questions asked by many aspirants and candidates during the time of Interviews:

 

QUESTION 1: If I go away with your sister, what would you do?

ANSWER:  For my sister, I cannot find as the right bridesmaid as you.

 

QUESTION 2: Adarsh and Anupam two twins born in May, but their birthday is in June | How is that possible?

ANSWER: May is a place name.

 

QUESTION 3: If you got up in the morning and will come to know that you are pregnant then what will you do first?

ANSWER: I’ll be euphoric and to go first foremost husband will share this news.

 

QUESTION 4: How can a man live up to 8 days without sleep?

ANSWER:  A man sleeps at night, then what you need to bed in the day.

 

QUESTION 5:  Peacock is a bird who does not lay eggs, then how peacock’s children are born?

ANSWER: The female peacock eggs, not the male peacock.

 

QUESTION 6:  Can you name Wednesday, Friday, and Sunday three consecutive days without taking their name?

ANSWER: Yesterday, today and Tomorrow.

 

QUESTION 7: How do you leave a raw egg on a solid surface, it does not crack?

ANSWER: The egg will not disturb the Solid surface, you can take the leave.

 

QUESTION 8: A cat has three children, the cat named Their January, February, and March. What is the name of the cat?

ANSWER: The answer is in the question. A cat named is ‘What.’

 

QUESTION 10:  If 2 is a company and 3 is the crowd, then what will be 4 and 5?

ANSWER: 4 and 5 there is always 9.

 

QUESTION 11: What looks like half an apple?

ANSWER: The second half apple.

 

QUESTION 12: A killer was sentenced to death. Shown three rooms. The first room is on fire second guns with the killer in the and the third Tiger, who had not eaten for three years. What should he choose?

ANSWER:  Room number three, because three years will have died by now hungry, lion.

 

QUESTION 13: Eight people take 10 hours to build a wall-mounted, how many days it would take to four people.

ANSWER: The Wall has already made eight people in 10 hours. No need to make it now.

 

QUESTION 14: If you have three Apple and four oranges in one hand, on the contrary, four apples and three oranges, then what you have?

ANSWER: Colossal hands.

 

QUESTION 15: How do you take an elephant with one hand?

ANSWER: Any elephants are not hands.

 

QUESTION 16:  In which State is the Bay of Bengal?

ANSWER: In the liquid state.

 

QUESTION 17: If you throw a red stone into the blue sea, then what will happen?

 

ANSWER: The stone will be wet and will drown.

 

QUESTION 18: James Bond without a parachute after jumping from Aeroplane, is alive, how?

ANSWER: Because the airplane was on the runway.

 

Are you preparing for UPSC exams ?

Must Read : UPSC CIVIL SERVICES 2018

The questions above can give you a fair idea of how questions are being framed to check the mental level of candidates.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 5

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 40.000000%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 60.000000%

Like what you read? Give author a thumbs up?

Bookmark this article to read later, drop a remark in comment section and share with your friends..

  • 0
  • 2
  • 3
user

By Asad yar Khan

Asad Yar Khan is Former Chairman of AMC, an educational NGO. A passionate proponent of education development, his favour...more

Asad Yar Khan is Former Chairman of AMC, an educational NGO. A passionate proponent of education development, his favourite rendezvous for writing is EduGorilla.com. less

article image

Texas Review

(7 Review) | (7Rating)

article image

S-Orbit

(15 Review) | (10Rating)

article image

UTAC Academy

(5 Review) | (0Rating)

Comment

blog image

Verify Yourself




GET UPTO 50%    OFF!

Hey there!

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

    Processing files…

    Report an Error

    ×
    Page Title : Tricky Questions Asked in UPSC Examination with Answers

    Please let us know, if you found any error on this page, We will rectify it as soon as possible